Navigate / search

La cursa

7415985938_177b26274a_b

L’esforç conjunt de dos clubs, Km 0 Ponent i AE Ekke, permetrà que la Cursa Templers es mantingui en el calendari de curses populars de Lleida, després que el 2014, l’entitat organitzadora, Km 0, anunciés que no podia fer-se’n càrrec. Però la cursa no faltarà a la seua cita el pròxim 1 de març, quan viurà la catorzena edició, gràcies “a un acte de generositat, per part de Km 0 i de responsabilitat, per part de l’Ekke”, tal com ho va descriure el tinent d’alcalde Fèlix Larrosa, durant la presentació de l’acord entre clubs i Paeria perquè segueixi viva “una cursa amb tradició, com és Templers, que ajuda a divulgar el patrimoni de Lleida”, va afegir Larrosa.

Jordi Carol, president del club Km 0 Ponent, va recordar que “vam anunciar que no podíem seguir perquè organitzem un altre esdeveniment, la Marxa Ponent, que mou unes 3.000 persones i és molt esforç mantenir dos activitats d’aquest nivell en un marc temporal tan escàs”. “Hem tingut propostes perquè seguissin altres. Però Templers no és una cursa més, és molt particular. I si no podíem nosaltres, vam pensar que hauria de ser algú que conegués i mantingués aquest esperit. Ekke és amb nosaltres des del principi i hem cregut que era la millor opció. Però nosaltres no desapareixem, som al seu costat ajudant”, va afegir Carol.

Pep Castarlenas, per la seua part, va acceptar “aquest nou repte per a nosaltres”, pels motius que ja havia incidit Carol. “Quan Jordi (Carol) va venir fa vuit anys ja vam veure que era una aposta guanyadora. No es podia perdre aquesta cursa. Ens vam trobar i els vam oferir la nostra estructura. Templers era pràcticament la nostra cursa social, coincideix amb el nostre aniversari i tots els nostres corredors hi han participat cada any. Ara treballarem els detalls, encara que hi haurà pocs canvis.”